Het spanplafond maakt je huis af

spanplafond

Wanneer je een spanplafond laat plaatsen, is je plafond meteen volledig strak, afgemaakt en netjes. Een spanplafond is namelijk een soort nepplafond dat onder het oorspronkelijke plafond wordt geplaatst. Dit wordt gedaan aan de hand van warmte. Door middel hiervan wordt een compleet op maat gemaakt kunststofdoek opgespannen aan de wand tegen onzichtbare profielen. De afwerking is hierdoor ontzettend netjes. Bovendien is het oude plafond op deze wijze onzichtbaar geworden en zal dus geen doorn meer zijn in je oog.

Een geschikte keuze voor mij?

Een spanplafond plaatsen is altijd mogelijk, maar waarom zou je een spanplafond aanschaffen? Zoals hierboven vermeld is het een handige manier om oude lelijke plafonds uit het zicht te werken, zonder dat het complete plafond hoeft te worden vervangen. Daarnaast is het zeer betaalbaar en ontzettend snel te plaatsen. Je voorkomt er dus hoge uitgaven en een grote verbouwing mee.

Bovendien brengt het ontelbare mogelijkheden met zich mee. In het spanplafond kan gemakkelijk een volledig eigen bedacht lichtplan geplaatst worden, inclusief dimlichten en spotjes. Je kunt jouw huis dus veel creatiever verlichten dan met een simpele hanglamp uit de winkel. Ben je opzoek naar een manier om je plafond extra stijlvol te laten ogen, dan is een spanplafond dus de perfecte manier.

Isolerend en waterafstotend

Ook in je badkamer of keuken is het zeer aan te raden een spanplafond te plaatsen. spanplafonds zijn namelijk waterafstotend. Je zult hierdoor geen last ondervinden van schimmel of vochtplekken.

Als laatste is het ook voor de mensen die hun huis beter willen isoleren en hun energierekening naar beneden willen brengen een handige optie. Een spanplafond vermindert nagalm en zal dus geluidsoverlast tegengaan. Bovendien hoeft je verwarming veel minder hard te werken, wanneer door middel van het spanplafond het plafond verlaagd wordt.

Spanplafond prijs

De spanplafond prijzen zijn afhankelijk van vele variabelen. Zo is er keuze uit verschillende soorten materiaal en is elke grote mogelijk. Bovendien kan je er ook voor kiezen om een afbeelding af te laten drukken op het plafond. Om de precieze spanplafond prijs vast te stellen, kan je het beste een vrijblijvende offerte aanvragen.

Wat wel met zekerheid gezegd kan worden is dat een spanplafond veel goedkoper zal zijn dan het vervangen van je plafond. Het zal dus een flinke besparing opleveren.