Rustiek Europees eiken voor buiten. 

eiken van HOUTvakman.be

Bij HOUTvakman.be vindt u een ruime collectie eikenhout voor buiten. Want wat is er mooier, natuurlijker & luxueuzer dan onbehandeld eikenhout voor uw buitenproject? Een robuust bijgebouw, een stijlvolle carport, een stoere overkapping of een luxueuze poolhouse. Eikenhout is mooi, hard, duurzaam en heeft een prachtige warme & natuurlijke uitstraling: altijd een sfeervol eindresultaat!

Rustiek Europees tuinhout

Europees eikenhout is een van de meest bekende en populaire houtsoorten. Eiken (Quercus) is mooi, hard, sterk, duurzaam en heeft een prachtige natuurlijke uitstraling. De warme (geel)bruine kleurtint, mooie vlamstructuur en karakteristieke spiegels zorgen – los van de specifieke toepassing – altijd voor een sfeervol eindresultaat, met een landelijk en luxueus accent. Met duurzaamheidsklasse 2 kunt u daarnaast uitgaan van een levensduur van +20 jaar. 

Is er ook iets dat wat minder is? Ja zeker: het hout werkt vrij snel door weersinvloeden, waardoor er rekening gehouden moet worden met vervorming en is vrij vlekgevoelig. Bestelt u eiken van HOUTvakman.be voor buiten, dan bestaat de basiscollectie uit ‘vers’ AD hout. De kans op vervorming & scheuren is hierbij groot en bij montage dient er rekening gehouden worden met (flinke) werken (krimpen & uitzetten, vervorming, kromtrekking) van het hout. In het geval het eikenhout niet nat wordt, dient u rekening te houden met krimp. Kan het hout wel nat worden, dient u ook rekening te houden met uitzetten van het hout. Vooral in het geval van de “dunnere & langere” eiken balken van HOUTvakman.be dient u rekening te houden met werking en in het geval van “dikkere balken” met scheurvorming. 

Het is dus wel wat bewerkelijk, maar de liefhebber weet hiermee om te gaan en kan vervolgens wel genieten van de prachtige uitstraling van eiken tuinhout. Onbehandeld eiken blijft dan ook erg populair als hoogwaardig tuinhout (bouwhout / constructiehout). Veel voorkomende toepassingen van rustiek eiken tuinhout zijn o.a. (luxueuze) tuinhuizen, overkappingen, schuren, bijgebouwen, gevelbekleding, pergola’s, poorten, hekwerken & schuttingen. Het hout zal – zonder behandeling – in de loop der tijd vergrijzen. Dit vergrijzen doet verder niets af aan de kwaliteit van het eikenhout