Kies je voor een luxe of voor een functionele douchecabine?

Het moet gezegd, met een douchecabine maak je elke badkamer mooier. Je geeft de ruimte extra uitstraling en als je de ruimte hebt dan kun je een dergelijke cabine zo luxe maken als je wilt. De ontwikkeling van de douchecabine kun je met recht stormachtig noemen. Dat heeft voor een deel ook te maken met de nieuwe rol die een badkamer gekregen heeft. 

De badkamer als wellnessruimte

De badkamer wordt meer en meer ingericht als een soort van wellnessruimte. Omdat men het drukker en drukker krijgt, zoekt men een plek waar de hectiek van alledag letterlijk afgespoeld kan worden. Mensen die de ruimte hebben om dit te realiseren, kiezen doorgaans voor een grotere douchecabine die is uitgerust met talloze extra’s. Want je kunt in de cabine kiezen voor verlichting, een radio, een zitje om de voeten te behandelen, een ventilator en speciale jets. 

Een schuifdeur of een openslaande deur?

Heb je de ruimte, dan kies je vaak ook voor een openslaande deur. Bij minder ruimte is een schuifdeur een veel beter idee. De standaard douchecabine is vaak 90 bij 90 centimeter, er zijn ook compactere uitvoeringen van 80 bij 80 centimeter. Mensen die een wellnessruimte realiseren, kiezen vaker voor een grotere cabine. Je plaatst de cabine op de grond of kunt kiezen voor een douchebak. Ook nu geldt dat plaatsing op de grond zorgt voor een betere uitstraling als zich een fraai geheel vormt met de rest van de badkamer en speciaal de wanden. 

Zeker het kitwerk is erg belangrijk

Een douchecabine kun je – zo zeggen de leveranciers- prima zelf plaatsen., Die dit echter alleen als je enigszins handig bent of ervaring hebt. Zeker de afwerking van de cabine met het nodige kitwerk vraagt om een specialist. Het kitwerk moet simpelweg goed aangebracht worden, en gemakkelijk is dat niet. 

De grootte van de badkamer speelt een belangrijke rol bij de keuze voor de douchecabine

De grootte van de badkamer speelt meestal een doorslaggevende rol bij de keuze die je maakt. Toch spelen ook andere zaken een rol, de douche gewoontes bijvoorbeeld. Ben jij iemand die altijd alleen onder de douche staat of staan jullie vaker samen onder de douche? Wil je meteen ook opbergruimte in de cabine en wil je eventueel een zitje voor de verzorging van voeten? Het zijn allemaal vragen die je eerst moet beantwoorden voor je gericht op zoek gaat naar de cabine die perfect in jouw badkamer past.

Omdat de rest van de badkamer droog blijft

Je hebt ook een groep mensen die gewoon kiest voor de standaard douchecabine. Voor wie luxe geen enkele rol speelt. Die mensen hebben een heel andere reden te kiezen voor een cabine. Dat is namelijk dat het bij gebruik van een cabine de rest van de badkamer droog blijft. Niets meer en niets minder. En ook dat is zonder welke twijfel dan ook een prima reden om te kiezen voor een dergelijke cabine in je badkamer. En zo is er dus voor iedereen een perfecte cabine beschikbaar.