Kunstgras aanleggen: zelf doen of uitbesteden?

kunstgras aanleggen

Kunstgras wordt steeds populairder. De slechte naam van dit speciale materiaal is inmiddels al lang verleden tijd. Kunstgras aanleggen is namelijk zo gebeurd en het materiaal is amper van echt te onderscheiden. Met name wanneer je erin investeert, kan je voor een geweldig resultaat zorgen.

kunstgras aanleggen

Geen matten maar echt gras

Je kent vast wel die groene matten die gras moeten voorstellen, die je op een balkon of in een tuin kan leggen. Dit voelt echter helemaal niet lekker aan en is vaak heel duidelijk geen gras. Echt goed kunstgras is echter amper van normaal gras te onderscheiden. Het bestaat namelijk ook echt uit kleine grassprieten welke een richting en lengte hebben. Het ziet er dus net zo uit als gras, maar dan zonder het onderhoud. Wie wil dat nu niet? 

Het aanleggen

Dat zware, mooie kunstgras aanleggen is echter geen eitje. Het is goed om te weten dat dit echt een specialistische klus is. Ook al ben je hartstikke handig dan nog is het niet een goed idee om helemaal zonder ervaring zelf aan de slag te gaan met kunstgras leggen. Een leverancier van kunstgras kan vaak helpen met het mooi en deskundig leggen van het gras. Het verschil tussen goed en slecht gelegd kunstgras is namelijk groot. Het kan er zelfs toe leiden dat je kunstgras jaren langer mee gaat als je het door een expert laat uitvoeren.

Toch zelf doen?

Wil je het kunstgras toch zelf leggen? Zorg dan absoluut dat je goed inleest op het internet bij de echte experts om zoveel mogelijk fouten te voorkomen.