Ik werk beter door de akoestiek!

akoestiek

Sinds de akoestiek bij mij op kantoor verbetert is werk ik een stuk prettiger. Ik had altijd best wel moeite om mezelf te concentreren, hier had ik al last van toen ik een klein jongetje was. Ik weet nog heel goed dat in een vrijwel stille klas, ik nog steeds me kon irriteren aan iemand die met zijn pen zat te klikken of een krakende stoel. Inmiddels gaat het al wel een stuk beter daarmee, maar op mijn werk had ik er soms nog last van. Wij werkten in een hele grote ruimte zonder tussenschotten of iets dergelijks en daarom hoorde je alles van elkaar.

Verbeteringakoestiek

Inmiddels is de akoestiek verbeterd door dus wel tussenschotten te plaatsen, nu heeft iedereen een soort eigen werkplek. Veel collaga’s moeten regelmatig met klanten bellen en daar heeft niemand nu meer last van. Ook is het een stuk fijner voor degene die aan het bellen was, want die heeft dus ook geen last van omgevingsgeluiden meer en kan het gesprek een stuk beter volgen. Ik ben blij dat mijn gehoor nu wat meer rust heeft als ik aan het werk ben en ik niet meer met muziek in mijn oren hoef te werken.

Geef het aan!

akoestiekMijn grootste tip is toch wel om het aan te geven bij je leidinggevende als je last hebt van omgevingsgeluiden. Het kan zo zijn dat hier nooit aan is gedacht en dat je hem aan het denken zet om er toch eens iets aan te gaan doen! Je weet het nooit.