Het goede kussen om te slapen

hoofdkussen

Er wordt vaak gedacht dat een kussen al goed is als je er je hoofd op kan neerleggen, niets is minder waar. Ieder hoofdkussen heeft een doel, belangrijk is wat de slaaphouding is. Aan de hand daarvan kun je een goed kussen uitzoeken, het maakt voor het kussen verschil uit of je op je rug, buik, of zij slaapt. Maar ook de vullingen bepalen het comfort van de kussen, welke vulling je ook hebt iedere soort heeft zijn unieke eigenschappen. 

Welk kussen is goed voor jou?

Je kunt wel afgaan op het comfort van een hoofdkussen, maar is dit dan het beste kussen voor je hoofd. Met een verkeerd kussen kun je ook nekklachten krijgen, het kussen moet de gewenste ondersteuning bieden. Om te beginnen bepaal je eerst in welke houding je slaapt, slaap je op je buik dan is een zacht comfortabel kussen vaak al voldoende. Om de nek te ontlasten als je op je rug slaapt, heb je een wat hoger kussen nodig. Een wat steviger kussen werkt over het algemeen prima.

hoofdkussen

Wat is een comfortabel kussen

Deze vraag is door iedereen anders in te vullen, waar een een zacht hoofdkussen lekker vind wil de ander een wat steviger exemplaar. Maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee kunt houden, bijvoorbeeld het lichaamsgewicht en het matras. Heb je een half zacht matras dan is een middelmatige hardheid van je kussen aan te raden, dit geldt ook bij een normaal lichaamsgewicht. Bij een steviger matras is het ook aan te bevelen een stevig kussen te nemen.