Litecoin lijkt veel op Bitcoin (hoe dat precies werkt? Uitgebreide uitleg!). Litecoin werkt volgens het hetzelfde systeem, met een belangrijk verschil. Het digitaal slaan van een Litecoin kost veel minder rekenkracht. Dat betekent dat het makkelijker is voor mensen met een normale computer om de munt zelf te ‘maken’.

De bedenker van Litecoin, Charlie Lee, wilde eigenlijk een virtuele munt maken, maar dan voor de massa. Er komen maximaal 21 miljoen Bitcoins, maar er mogen maar liefst 84 miljoen Litecoins worden gemaakt. Dus zegt Lee dat het niet zozeer zilver-tot-goud is, maar meer kleingeld tot groot geld. Bitcoins als je een auto koopt, Litecoins voor bij de bakker.

Veilig online handelen in crypto

Bitvavo bewijst nogmaals een keer dat Nederland een baanbrekend land is op het gebied van de ontwikkeling van fintech en crypto finance dienstverleningen.

Bitvavo is een nieuw innovatieve cryptobeurs in Amsterdam voor vele verschillende belangrijke cryptovaluta. Met iDEAL kun je direct euro’s op je Bitvavo rekening storten om zo de gewenste cryptovaluta te kopen, te beheren en te verhandelen.

Bron: https://bitvavo.com/nl/blog/wat-is-litecoin