Een poortdeur plaatsen

Ga je een poortdeur plaatsen? Lees dan onderstaande stappen goed door.

Stap 1

Als je poortpalen niet verweerd zijn, moet je de bovenkant schuin afsnijden zodat het regenwater eraf kan lopen. Probeer dit eerst te doen, gebruik dan een schuivende afschuining om een ​​hoek van 20 graden vanaf de bovenkant van de paal te markeren.

Stap 2

Vervolg de lijn vierkant langs de voorkant van de paal en zaag er netjes langs. Verf vervolgens de snijrand met houtbeschermingsmiddel. Als het hout onbehandeld is, moet je de hele paal schilderen.

Stap 3

Als je hebt besloten op welke manier je jouw poort wilt openen, leg je deze met de voorzijde naar beneden op een vlakke ondergrond. Plaats de palen aan weerszijden met hun bovenkant 50 mm hoger dan de bovenkant van de poort en laat een opening van 5 mm aan beide kanten van de poort zodat deze vrij kan openen en sluiten. Gebruik twee houten lengtes om het hek iets omhoog te brengen, zodat het in lijn met de poortpalen zit. U kunt dit indien nodig aanpassen met houtafval of wiggen.

Stap 4

Plaats de scharnieren op hun plaats aan de achterkant van de poort. Markeer de schroefposities en boor een geleidegat. Test het door een schroef in te draaien om te controleren of de boor niet te groot is en boor vervolgens de resterende geleidegaten.

Stap 5

Schroef vervolgens de scharnieren vast met gegalvaniseerde schroeven. Als je het lastig vindt om ze nauwkeurig op de paal te plaatsen, wacht dan met het plaatsen van ze en de vergrendeling totdat je het hek hebt opgehangen.

Stap 6

Boor geleidegaten voor de vergrendelingsschroeven en schroef vervolgens de vergrendeling op zijn plaats. Vergeet hierbij niet om een ​​opening van 5 mm aan te houden tussen poort en paal.

Stap 7

Zet het hek en de palen vast met drie stukken hout om ervoor te zorgen dat de constructie stevig is. Gebruik de verstevigde poort om de positie van de paalgaten te markeren.

Stap 8

Gebruik een schop of paalboor om jouw paalgaten ongeveer anderhalve schop breed en diep genoeg te graven om een ​​vrije ruimte van 50 mm onder de poort te laten zodat deze vrij kan openen. Je kunt controleren of dit voldoende is door een waterpas op de grond te leggen waar het hek opengaat en de grond waterpas te zetten als dat nodig is. In zachte grond moet je een greppel graven tussen de paalgaten van ongeveer 300 mm breed en 200 mm diep en deze opvullen met beton. Dit zal helpen voorkomen dat de palen door het gewicht van de poort naar binnen worden getrokken. Laat de gateposten in de gaten zakken, gebruik een waterpas om te controleren of ze op één lijn staan.

Stap 9

Gebruik houten rekwisieten om uw poort en palen op hun plaats te houden. Meng het beton en beton vervolgens de palen in de grond. Denk eraan om het oppervlak naar beneden te hellen om regenwater weg te leiden van het hout.

Stap 10

Laat het beton 48 uur uitharden voordat je de rekwisieten en de beugel verwijdert.

Bron: in2klussen.nl